Janda_bg
Zavodiste_bg
Mbroslink_bg

Do Pardubic míří špičkoví ročci

Hned několik zajímavých koní bylo přihlášeno k prvnímu termínu 6. ročníku Středoevropské dražby anglického plnokrevníka. V pátek před Velkou pardubickou pořádaná dražba je momentálně jedinou akcí svého druhu v České republice. 

První přihlašovací termín potvrdil, že v letošním katalogu budou k mání zajímaví ročci. Z Polska by měl přijet polobratr klasické vítězky Determinacje, která se prosadila v českém i slovenském Oaks a vyběhala na dotacích 1,2 milionu korun. 

Dalším zajímavým ročkem je polobratr skvělé Trinity. Jeho otcem je Lord of England, který si buduje reputaci úspěšného mladého plemeníka a jeho potomci se skvěle prodávali i na srpnové dražbě v Baden Badenu. Bez započtení koní koupených zpět se nejlevnější potomek prodal za 16 000 eur a nejdražší za 49 000 eur, průměr byl 33 300 eur! Informace o dalších ročcích přineseme v dalších dnech. 

V prvním termínu bylo přihlášeno i několik zajímavých koní v tréninku, například klisna umístěná v listed, začínající překážkáři nebo koně s vysokým skokovým potenciálem. 

Další informace přinesou v září Dražební noviny, průběžně sledujte novinky na oficiálním webu dražby www.drazbykoni.cz.